Pluja de terra

Sant Joan 2006

vincent | 23 Juny, 2006 12:31

Així com veia el primer toc de fabiol pel televisor, en imatges ofertes per IB-3, i donava glopades a un granissat de llet amb marengada amb cafè, mumare m'ha dit açò que em sol dir cada any: SENY, QUE DE CERVELL EN VENEN!

King-Kong i les rissagues

vincent | 22 Juny, 2006 13:28

Açò havia d'acabar així. Ja es veia venir. Tot era qüestió de temps i del mite de retorn de les rissagues. Les rissagues eren, fins just ara, un d'aquells fenòmens que teníem a Ciutadella i que podíem pressumir de tenir (com aquell altre fenomen del Bisbat), ja que a Maó no s'ho podien fer-s'ho seu. Era una singularitat climatològica de ponent. I no és que no fossin estudiades, el maonès IME anys reculats havia organitzat dues trobades d'experts i d'entesos en la matèria, fins i tot, n'havia publicat les actes de les sessions d'aqueixes trobades científiques. Fa uns quants d'anys, el Rolon Plata, aquell barco que engrandia el port a cops de mar i d'orsa de ferro, va espanyar els aparells que hi havia per a efectuar les medicions de les rissagues: les ressonàncies d'ona i les crescudes del nivell del mar, idò, aquells aparells isntal·lats en el primer semàfor, després de la passarel·la, no foren mai arranjats, i així hem quedat, durant una partida d'anys, sense tenir un coneixement concret i exacte d'allò que es venia produint dins el port pel fa a les seves marors internes. No obstant, ara diuen que una comporta ho arreglarà tot, hom espera que sí, que així sigui,,, Aquesta comporta de tancament serà introduïda en el projecte i en el disseny del model del nou port que el Govern Balear vol tirar endavant, jo vull viure per a veure-ho, després, uns volta instal·lat aquest sistema de tancament del port, només voldria que es produissin rissagues amb una freqüència sostinguda per a comprovar l'operativitat del sistema dissenyat, bensenes, funcionarà com aquelles portes descomunals que es tancaven quan hi havia l'alarma de què en King-Kong era a prop del poblat, i és que siguem creients per un dia, sense mites, no podríem aixecar aquesta vida amb l'eixuta esperança de veure sortir el sol cada dia. Les rissagues, com en King-Kong, ja són part del nostre patrimoni inconscient.

Llàgrimes

vincent | 20 Juny, 2006 15:05

El dilema avui plantejat és de saber si les llàgrimes vessades pel batle de Ciutadella, en rebre al president Matas, damunt del pont de ferro del port, idò, si aquelles llàgrimes regaran prou vots que li tornin donar una victòria electoral, perquè, dissortadament, així com s'està administrant i, alhora gestionant, l'expedient de les rissagues sembla més en clau político electoral que no pas, en un tràmit de finesa administrativa, per aconseguir una mena d'indemnitzacions, sobretot, pels professionals de la mar. Hom no dubta que les llàgrimes fossin sinceres del tot, el resultat d'una contenció llargaruda i silenciosa, potser, fins i tot, el gest d'una impotència i el tobogan d'una frustració reprimida, no obstant, una volta eixutes de saladura, no forcéssim els camins d'una no entesa amb els altres partidaris polítics, quan la rissaga ha tingut a bé destrossar esperances de qui ha pogut. Benvingudes siguin les llàgrimes de tot cor, mentre no esdevenguin llàgrimes de ciment, perquè els cocodrils fa temps van deixar de tenir el llagrimer fluix.

Referèndum

vincent | 19 Juny, 2006 14:14

Un referèndum on la participació no sigui superior al 50% del cens electoral no hauria de ser vinculant. Així ho sembla. No obstant, no hi ha normativa que reguli la participació d'un referèndum. Cadascú interpreta les dades a favor seu o en contra de l'adversari. En definitiva, Catalunya tindrà un estatut que podria haver estat molt millor i ésser el mirall on les altres comunitats autònomes mirar-se de reüll, idò aixì, en tost d'un espill esdevindrà el llindar d'un penyasegat, on es pot veure l'abisme d'allò que hagués pogut ser i no ha estat, perquè el Psc va claudicar enfront al Psoe. Una altra oportunitat perduda per consolidar un Estat modern en base a una estructura federal. Així com han anat les coses d'aquest joc electoral, ara cal esbrinar quin tant per cent del NO correspon a l'electorat del Pp i quin altre a l'Erc. Som-hi, estructuralistes del vot!
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb