Pluja de terra

Espipellada

vincent | 29 Desembre, 2006 14:54

Davant la cara amable (posem per cas del President Matas), sempre hi ha d'haver qualcú que faci de cà de bou (posem per cas JM Rodríguez), aquest conseller d'Interior que té les hores comptades, només cal que Jaume Matas posi el rellotge en punt. M'han dit que ahores d'ara el President Matas ja l'hauria cessat, emperò, hi té en contra el seu partit que no acaba de controlar i és aquí on rau la pedra de volta. No hi hauria alguns bloggaires de Ciutat que ens fessin la crònica de com ha anat la missa en escena del conseller d'Interior???

12.000 euros d'enguany

vincent | 26 Desembre, 2006 18:36

Repassant la premsa (sempre cal repassar la premsa, cada dissabte fer bugada de premsa), m'he assabentat que el quadre que va pintar Matias Quetglas, un retrat del baríton Joan Pons per penjar al saló Gòtic, ha costat 12.000 euros a l'Ajuntament de Ciutadella. Hagués estat tot un detall que figures d'aquesta categoria que no estan en nombres vermells, idò, haguessin regalat l'obra artística al Consistori o al poble de Ciutadella que és qui, en definitiva, paga i abona els deutes. Jo ja ho havia apuntat: açò de fer homenatges a ciutadellencs vius i coejant és un mal negoci cultural. Aquesta mena de personatges són golafres que no en tenen prou mai i si poden xuclar de la mamella pública, no ho dubten un moment. Encara tenim el Capgròs, l'escultura en fusta de Matias Quetglas, que espera un destí definitiu a la sala del Roser. Tal vegada, quan tenguin acabat el dic, allà estaria bé, com un mascaró de proa. Mentrestant, podria ésser traslladat a l'estació marítima i seria l'obra d'art més visualitzada, que no és per res, emperò, ens va costar una pasta gansa i caldria amortitzar-ho en visites...

Panera

vincent | 22 Desembre, 2006 17:51

Estic com desesperat; no m'ha tocat cap panera de Nadal.

Apunts sobre el pillao

vincent | 20 Desembre, 2006 14:30

El president Matas hauria de ser ràpid de reflexos i fer de cessar el conseller JM Rodríguez, aquest cap de la bòfia autonòmica que encara no tenim. Un conseller d'Interior no pot anar per la vida amb el telèfon mòbil, punxat amb autorització judicial. El president Matas no es pot fer el sord i ha de demostrar que és home amb autoritat, perquè les coses han vingut rodades així, que val més perdre un cavall o una torre que no pas la dama del joc. En escacs, a vegades, les jugades t'agafen per sorpresa i has de sacrificar allò que et defensa, si vols seguir jugant, abans no sigui massa tard. En resum, que a JM Rodríguez lo han pillao mal i no pot anar al despatx, espiat per la competència,,,Açò de conseller no és allò de ser regidor, quan podia fer el que volia amb les sancions de trànsit, i anul·lar-les als amics de torn. No són berbes, no.

Corrosió

vincent | 19 Desembre, 2006 14:20

Per als analistes de la cosa política d'aquestes illes, l'ambient s'ha posat corrosiu. S'està a l'espera de la dimissió del conseller Rodríguez, emperò, les eleccions generals encara estan un poquet massa enfora perquè don Mariano se n'hagi de preocupar, sino s'adelanten, i el cas d'Andratx podria tenir el mateix verí que l'afer del túnel de Sóller. En el seu dia, Josemari Aznar va entendre que si volia residir a la Moncloa havia de fer dimitir al president Cañellas. Ara, tot està per fer, i esperar si els titulars de la premsa de l'afer Andratx, un dia rere l'altre, són suportables pels gestors del PP del carrer Gènova. Mentrestant, la corrosió va fent riu.

La provincia dell'uomo

vincent | 12 Desembre, 2006 14:31

Quan em vaig enterar de la notícia de la mort del general Pinochet, me'n vaig enrecordar d'aquella frase d'Elias Canetti que diu: LA FRASE MAS MONSTRUOSA ENTRE TODAS: ALGUIEN MURIO "EN EL MOMENTO JUSTO", que Leonardo Sciascia aprofita per encapçalar el seu llibre L'Affaire Moro. Açò de morir en el moment just no deixa indiferències.

Amanda

vincent | 11 Desembre, 2006 14:08

Aquestes darreres hores hem pogut escoltar la vialitat i la nostàlgia de les cançons de Víctor Jara.

Bis

vincent | 08 Desembre, 2006 14:05

Les Constitucions passen i la tramuntana queda. O és a l'enrevès?

Constitució i tramuntana

vincent | 06 Desembre, 2006 17:49

Ha entrat la tramuntana. Un dia constitucional per a fer-ho. No ens podem queixar. Tenim la barca amarrada a bon port. Redossa assegurada. Al cap i a la fi, la política és açò: aquest fil conductor que comença a Son Banya, passa per l'Ajuntament d'Andratx, regolfa dins el despatx oficial de Jaume Massot i acaba, sense defallir un instant, en una altra oficina també oficial: a can Jordi Bayona. La política constitucional és senzillament açò: aquests crits i aquests silencis, només cal parar-hi l'orella, com si fos un corn amb el cant de la tramuntana incorporat i és que amb professionals de l'espionatge com Berto Moragues, tenim Constitució per estona,,,

Postdata (i gent enramada)

vincent | 03 Desembre, 2006 09:00

A n'En Ritus totes li ponen. Ha estat el primer Fill Il·lustre de la ciutat que ho ha pogut viure en viu. Un precedent polític és un precedent administratiu. Hom no dubta que tengui bona veu, que sigui un baríton de reconeixement internacional (alguns diuen que universal), fins i tot, en Biel Julià ha insinuat que en Verdi va escriure els papers de baríton pensant amb en Joan Pons. Tal vegada és així, malgrat que consultant biografies no ho he pogut verificar. Ara que som junts, esperam una pluja de detalls per part d'aquesta personalitat: que constituesqui una Fundació amb el seu nom i faci córrer la pasta en benefici de la música a la seva illa natal: beques, cursos, concerts, etc.. Hom espera, com en una partida d'escacs, que mogui fitxa i que també demostri, davant els seus conciutadans, que a més a més, de tenir molt bona veu, idò, també té paraula,,,

Una altra pinxa

vincent | 02 Desembre, 2006 08:22

Avui dematí, quan el baríton Joan Pons Alvarez, s'hagi aixecat de dormir, s'haurà dit interiorment: una altra pinxa as forn.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb