Pluja de terra

if...

vincent | 30 Juny, 2007 10:44

Si Zapatero tingués aqeust polvo que té Tony Blair...

Transversal

vincent | 28 Juny, 2007 14:32

No n'esper res de bo de n'Antich. Emperò, hem de saber donar un marge de temps. Prudencial. S'ha d'esperar que les transversalitats facin efecte. Si almanco arribàs a bon port la pela que ha arribat amb en Matas. Cosa és cosa. Menorca necessita infrastructura bàsica a molts nivells perquè el nivell de vida i la societat del benestar es mantengui. I açò només s'aconsegueix amb les partides pressupostàries pertinents i ajustades a les despeses reals. Joana Barceló s'hi juga tot el seu prestigi en aquesta nova etapa que encetam. Esperem que la descentralització administrativa i la desconcentració econòmica siguin una realitat insular. Al temps.

Saber-se'n anar

vincent | 22 Juny, 2007 07:32

Diguin el que diguin, en Matas ha sabut anar-se'n. No és pas gens fàcil: saber-se'n anar. Ara vindran les valoracions, ensems, la meva interpretació de la fugida de Jaume Matas és més senzilla del que podria pensar-se. Quan el cas VORAMAR va saltar a la premsa i tothom que havia passat per Andratx tenia les mans brutes, idò, en Matas volia el cap de JM Rodríguez, el conseller d'Interior, emperò, el partit no va deixar fer aquell degollament que hagués suposat una catarsi i esporgar les branques cremades de l'arbre; cremades pels vents de la corrupció. Idò, ara que en Matas s'ha vist sense exercici de la infàmia ha pensat que era l'hora de tornar-lis la pilota a qui tenen el Partit Popular embolcallat de silencis i no volen provar d'exercir la dissidència. En un acte de cínica sinceritat, en Matas ha pensat: ja s'ho courà don Mariano al seu gust... Ara que hi som tots, seria una llàstima que per aconseguir aquests pactes amb Unió Mallorquina, el govern central i l'Estat deixassin de perseguir altres corrupcions que s'han donat en aquest partit regionalista.

La por de governar

vincent | 13 Juny, 2007 13:23

La cosa de la política municipal a Ciutadella s'ha posat d'un vermell de caliu. Dir interessant, seria poc versemblant i quedaria curt. Sembla que UPCM ha optat fer votar a Joan Gorrias en l'acte de constitució del consistori a celebrar Dissabte des Be. El PSOE local sembla que té assumit allò d'ara o mai. La dialèctica de sempre entre les finalitats i els mitjans. Maquiavel és més presenciable que en anteriors ocasions. Als quatre regidors del PSM li tremolen les cames, també ho sembla. Els regidors electes d'aquest partit no s'haguessin pensat mai que l'escenari polític seria aquest que ara es troben. Com si els escenaris es puguin escollir a l'aventura. Ha d'arribar un dia que hom s'ha de decidir si es vol governar, quan es presenta a unes eleccions, o seguir essent carn de canó d'oposició per molts anys. Si fos així, una altra vegada, que ho diguin clarament als seus electors abans d'anar a votar, idò, així, no obtindran tants de vots i podran seguir còmodament asseguts en l'oposició. Si no pensaven governar (o gestionar poder administratiu) no s'haurien d'haver presentat. Aquesta lliçó segur que amb el temps l'aprendran. Aquest dissabte, passi el que passi dalt la Sala, tocarem la pell del Be i que la sort ens aventuri un demà millor.

Ez naiz hemengoa

vincent | 11 Juny, 2007 15:44

Ara el govern parla de derrota de la banda armada Eta. Que la corda, com la paciència, també s'acaba. Hom que no espera res de bo, ni de l'Estat ni de l'altre costat que també vol ésser estat a la seva manera, idò, comença a intuir que damunt el tauler d'escacs, s'hi han tornat a aixecar les peces del joc ajornat. En les hores confuses de la pregària, hom només demanaria que afinin la punteria, que apuntin cap a dalt, com quan la cosa va de caça major, i ens deixin en pau als peatons de la història que no coneixem altres camins que no siguin cunetes sense aixarmar.

Mentrestant

vincent | 07 Juny, 2007 12:39

Mentre la quissona és as forn qui cou, faig temps, passetjant per l'univers cibernètic. Estic pendent que soni el despertador de la cuina i m'avisi de què el peix és cuit. Na Margot, avui dematinet, mentre preníem cafè, m'ha demanat: i tu que trobes que aquesta gent que, a segona fila, ha ajudat a muntar un partit com UPCM, invertint hores, moltes hores i força il·lusions, ara ho deixarà córrer??? I jo, que la cosa m'ha agafat endormiscat, només he estat capaç de dir-li: només tenen quatre anys per provar-ho, perquè aquest partit és una provatura amb data de caducitat i tot el que no faci ara, ja no ho farà mai,,, Na Margot m'ha pagat el cafè. No puc demanar més.

Acords i govern

vincent | 01 Juny, 2007 07:45

Si els tres partits PSOE-PSM-UPCM són capaços d'arribar a contextualitzar programes electorals i de comprometre's a acords de govern municipal, no s'haurien d'abstenir de la funció de governar. Governar és aixecar-se cada dia, omplir l'agenda i anar-la materialitzant. Governar és gestionar el present. Governar és saber dir no, si la normativa ho permet. S'ha de pensar que si hom es presenta a unes eleccions és per governar i no pas per deixar passar les oportunitats. En aquesta ocasió, caldria ésser pragmàtics i deixar les confuses ideologies perquè siguin garnades amb el serradís, quan tanquen els bars. Estic segur que si en tost de Joan Triay Lluch, els contactes fossin amb n'Agustí Anglada Orfila, els caps es començarien a fermar. Hi ha algunes possibilitats d'entesa amb el UPCM i cal sondejar-les profundament, amb cura i finesa. El pragmatisme ens convida a reflectir una imatge: Joan Gorrias no tindrà una altra oportunitat de ser batle.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb