Pluja de terra

Diafaner

vincent | 17 Gener, 2008 18:40

Diada de Menorca. Avui és festiu. Avui l'empresa meritarà el sou en la nòmina que abans ens haurà de qualque manera robat o prorrogat. n'Alierta de Telefònica és el qui va més viu que va fitxar en Pizarro abans que no ho fés en Rajoy.El Psm-Menorca (de Mallorca, ni en vull parlar) posa paradeta i tenderol amb Unió Mallorquina. Quines coses! No tindran la gosadia de demanar-vos el nostre vot per aquesta engalipada política, de ver... Avui migdia, de retorn a casa, he constatat, amb regust de dàtils escarpits, com els encofradors de l'edifici annexe a l'institut MA Cardona, no anaven de berbes, no, que la millor pàtria són les hores extraordinàries abonades fora de la nòmina i és que St. Antoni sol ésse un dia especial, per lluir el pijames a retxes fins al migdia, quan es replega el personal davall ses palmeres de son Pinyol.

Veure com acaba

vincent | 09 Gener, 2008 16:24

La comissió d'investigació del cas Nerer o de la parcel·la baptiada com la joia de la corona va prosperant en les seves prospeccions. La premsa insular d'avui ha amollat algunes bengales aproximatives. Gairebé sempre les comissions d'investigació s'inicien i es clausuren en l'abisme dels límits de les seves competències, un abisme del corredor de voreres. Açò d'haver de fer la feina bruta de la Fiscalia i de l'Agència Tributària sempre ho he considerat una pèrdua de temps i de diners envejable, perquè, posats a arribar a qualque riba de la mar ampla, s'arribarà també a la conclusió que una comissió d'aquesta mena és purament informativa i que no disposa de prou legalitat per obligar a les empreses ni als seus representants a declarar ni tan sols a comparèixer, en tot cas, seria simplement un detall diplomàtic i una qüestió formal que volguessin assistir el personal citat davant l'esmentada comissió, és clar, que les aparences són unes altres o no són aparences, i sembla ser que la cosa camina i que les conclusions que s'adopten són conclusives... Mai s'ha de cansar de saber-ne prou. Els beneficis polítics ja es veuran més endavant, si aquests s'arriben a meritar amb el coeficient exponencial o corrector del coneixement adquirit. Mentrestant, no hauríem de perdre el nord i saber repetir aquella màxima que en l'administració d'urbanisme és prou evident i alhora vigent: les llicències d'obres s'atorguen sense perjudici a tercers. Recordem-ho.

Despeses superficials

vincent | 06 Gener, 2008 12:01

Les despeses superficials de les administracions públiques no sempre han tingut el ressò mediàtic que es mereixien. Cal governar d'esquena al personal que ens van votar. Boira contra boira. Què s'han cregut aquests bois! Fiscalitzar les despeses! On s'ha vist? D'antuvi sabem que no hi ha res a fer per resoldre aquest tema: vindran de més savis i sabran camuflar millor les despeses. El simulacre és el que sura damunt les aigües turbulentes. No obstrant, hi hauria una manera molt senzilla de saber com se'n van els diners públics pels rierols de les canongies i altres embornals: obligar a les administracions públiques de publicar (fer públics els documents en les actes de les sessions o en documents ex professo) l'aprovació dels abonaments efectuats a empreses i particulars. Llavors sí que la viuríem alegres com a germans...
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb