Pluja de terra

Horitzó

vincent | 21 Juliol, 2008 15:11

Després d'uns dies de fer la volta a l'illa en barca, hom fa constar que encara és un petit privilegi haver de viure en aquesta illa espoliada fiscalment i colonitzada culturalment. Només esper i desitj que la crisi econòmica que ens trepitja els talons, com una ombra retroactiva, faci minvar l'excés de població que patim...En 70.000 habitants tenim la colònia garantida...

Josep M. Quintana o la il·lustració profilàctica

vincent | 12 Juliol, 2008 12:03

Llegida avui la nota en el blog de JM Quintana: DUES ACTUACIONS RELIGIOSES QUE NO PUC ENTENDRE, de dia 11/juliol/2008, em qued amb un somriure desvalgut. Ha comparat dos actes que no tenen res a veure. Ha portat la dicotomia a l'abisme d'un metafòric sense sentit. A vegades, els nostres intel·lectuals desbarren o se'n van de sa xaveta, i açò sí, estan en el seu dret de desbarrar i fer comparacions incidentals. Comprensible. La il·lustració pot fer estralls en mans dels il·lustrats. Com un licor mal digerit. Els il·lustrats que no fan un esforç per entendre els fets vulgars, i alhora, entendre'ns en les contradiccions, no podran entendre que les versions de viure són unes altres que també interpreten el fet de viure d'altres. En el primer exemple exposat: anar a misseta el 9 de juliol. Em deixa indiferent. Ja s'ho faran que són grandets i tenen cap de protocol en nòmina, açò no obstant, no és de recepció obligatòria, l'altre exemple exposat: la processó de vehicles perquè siguin beneits pel rector de la parròquia de Sant Cristòfol des Migjorn Gran. Fins aquí arriba el nostre consensiment de la burla del benpensant il·lustrat JM Quintana. Hom pot ésser atéu, emperò, té un respecte per les tradicions, i més encara, si aquestres tradicions s'amorguen en l'àmbit de la infantesa. L'esmentada processó és un acte divertit, no només es beneixen cotxes de gran cilindrada sinó que també velos, velocipios i altres vehicles antics i fora sèrie, i sobretot, els personatges que són del poble o vinguts de la diàspora migjornera, se senten vinculats a un patró, malgrat haver mamat, la més convençuda convicció del materialisme històric. Idò sí. JM Quintana no us deixeu convèncer per unes fotos a la premsa, procarau assistir als actes i assumir en la discrepància allò que heu fallat, en tot un home de pensament com vostè, la festa espontània de les mirades de coneguts i desconeguts. Demaneu al rector i al vicari des Migjorn Gran, amb la cel·lebració d'aquesta processó es recapta prou diners per mantenir l'esglèsia de Sant Cristòfol, neta i arranjada durant tot l'any... És la donació dels fills d'un poble que estimen les tradicions i no es posen pedres-al-fetge per escatir motivacions i altres herbes. JM Quintana per poder entendre s'ha de partir de la%2
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb