Pluja de terra

Contraforts

vincent | 30 Setembre, 2009 06:29

Així com estan les coses. Davant la poca imaginació política de l'actual govern central. La cosa més digne que pot fer Zapatero és adelantar les eleccions, és clar, que pot tenir el contrafort del Pnb en l'aprovació dels pressupostos generals, emperò, la benzina durarà fins esgostar la presidència rotativa d'Europa. Els contraforts hi són per açò: per aguantar l'edifici polític i els espectadors hi som per pagar l'entrada de qualsevol escenari...

Ingenu

vincent | 23 Setembre, 2009 11:57

No sé com puc haver estat tan ingenu, em va dir. Va girar coa i se' va anar per allà on havia vingut.

Caragols i qualque banya

vincent | 18 Setembre, 2009 14:51

Enguany tot ve primerenc. Aquest enmig de setembre ja hem provat els caragols. Aigua de cisterna a bullir. Fulles de llor i fonoll de canya fêl·lera dins l'olla. Una picada d'ametles i una mahonesa esvalotada de tàperes. Després del tiberi, no sé per quin motiu, he pensat somniosament en les banyes dels caragols. Oh, si almanco tinguéssim muntanyes per pujar... Si més no, l'equipatge motivaria el viatge.

Saó i caragols

vincent | 17 Setembre, 2009 07:02

Després de ploure, quan la terra és assaonada, aquella oloreta que desprèn em reconforta. Terres, saulons, herbes, flors, etc., tot humit i banyat. Com el pa acabat de sortir del forn. Com l'aroma del cafè enlairat. També, sabem d'antuvi, que si es produeix un ull-de-cabrer, anirem a cercar caragols...

Veure ploure a Cala Mitjana

vincent | 14 Setembre, 2009 16:00

Diumenge. Quan arribam a les cantonades de Cala Mitjana, el pàrquing ja no és open. M'ha tocat la negra de sempre: portar senalles, ombrel·les, tovalloles, etc., i tira peixet cap a la cala que hi manca gent. Mentre, el personal nostrat, era partit cap a l'arena a treure el darrer llustre bru d'aquest estiu, jo m'havia deixat caure per les ombres d'alzines i de pins esvalotats; un llibre m'esperava: EL QUESO Y LOS GUSANOS de Carlo Ginzburg (ed. Muchnik), i quan m'ho estava passant d'allò més bé, immergit en la lectura d'un autor que admir i que recoman a tort i a dret, idò, ha tronat i s'ha posat a ploure que no he estat a temps de replegar. Només he pensat en salvar les pàgines del llibre d'aqueixa pluja rabiosa i improvisada. Quan les madames han tornat de la platja s'han fet càrrec de la situació en veure les senalles xopes i regalimant. Tu, només et preocupes de lo teu, m'han amollat com una pluja fina. I jo he pensat amb el llibre a redossa, si jo no em preocupàs de lo meu, qui se'n preocuparia...

La tarima

vincent | 06 Setembre, 2009 10:50

Divendres va fer una setmana que vaig assistir a una taula rodona sobre Ciutadella Vella de Joan Benejam. L'escenari era l'addient: el claustre del Seminari. Jo, mentre escoltava i anava escoltant, les dissertacions dels taulers congregats, passava alhora una penada per la tarima. Resistirà? em demanava. Ai, ai, ai, si fa figa! I és que la premsa havia anunciat prèviament que es replegarien "pesos pesados de la cultura", "un cartel de lujo", "sabios y eruditos", etc., I, després, vingueren les cròniques que també s'emmirallaren amb la presència dels entarimats. Aquell divendres, gairebé tenia tots els ortmetjos arraconats, quan va sonar el telèfon den Toni Moll: Què no baixaràs a poble? Què no vindràs? I com que encara hi ha persones que no sé dir que no. Vaig ésser partit peu-peu cap al Seminari i amb una forta olor de sofre i suc blau que havia escampat per les tomatigueres que enguany van mal a borràs... Mentre en Toni Moll em mostrava les rajoles amb les inscripcions de Ramon Llull que decoren un tram del claustre, mentre m'anava contant anècdoctes del bisbe Pascual i de Mn. Salord i Farnès, idò, li vaig dir, davant tanta expectació creada: haurien d'haver fet un cartell, com aquells de les corridas de toros, on posen els noms de toreros setgons l'escalofó taurí i de la ramaderia sacrificada. Idò, sí, un altre cop, l'àrea municipal de cultura, hauria de pensar amb els cartells que, tot plegat, és una tauromàquia...

Lector

vincent | 03 Setembre, 2009 20:20

Avui migdia m'he assabentat que tenia un nou lector. Aquestes notícies et pugen la moral. Encara que només sigui ínfimament. Un lector és un lector i si, encara és nou, et fa més respecte açò d'escriure.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb