Pluja de terra

La tarima

vincent | 06 Setembre, 2009 10:50

Divendres va fer una setmana que vaig assistir a una taula rodona sobre Ciutadella Vella de Joan Benejam. L'escenari era l'addient: el claustre del Seminari. Jo, mentre escoltava i anava escoltant, les dissertacions dels taulers congregats, passava alhora una penada per la tarima. Resistirà? em demanava. Ai, ai, ai, si fa figa! I és que la premsa havia anunciat prèviament que es replegarien "pesos pesados de la cultura", "un cartel de lujo", "sabios y eruditos", etc., I, després, vingueren les cròniques que també s'emmirallaren amb la presència dels entarimats. Aquell divendres, gairebé tenia tots els ortmetjos arraconats, quan va sonar el telèfon den Toni Moll: Què no baixaràs a poble? Què no vindràs? I com que encara hi ha persones que no sé dir que no. Vaig ésser partit peu-peu cap al Seminari i amb una forta olor de sofre i suc blau que havia escampat per les tomatigueres que enguany van mal a borràs... Mentre en Toni Moll em mostrava les rajoles amb les inscripcions de Ramon Llull que decoren un tram del claustre, mentre m'anava contant anècdoctes del bisbe Pascual i de Mn. Salord i Farnès, idò, li vaig dir, davant tanta expectació creada: haurien d'haver fet un cartell, com aquells de les corridas de toros, on posen els noms de toreros setgons l'escalofó taurí i de la ramaderia sacrificada. Idò, sí, un altre cop, l'àrea municipal de cultura, hauria de pensar amb els cartells que, tot plegat, és una tauromàquia...
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb